Најновије вести

Захарова: Вучићева иницијатива за седницу Савета безбедности УН о КиМ благовремена

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да Русија сматра благовременом иницијативу председника Србије Александра Вучића о одржавању седнице Савета безбедности Уједињених нација поводом заоштравања ситуације на Косову и Метохији, истичући да Москва дели Вучићеву оцену тренутне кризне ситуације.

 

 

Марија Захарова је указала да сваки корак ка решењу ситуације на КиМ, као и дијалог Београда и Приштине мора да се води у оквиру међународног права на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН, објављено је на сајту руског Министарства.

На питање новинара о заоштравању ситуације на КиМ, Захарова је рекла да ситуација измиче контроли и да постоји непосредна претња за опстанак српског народа на Космету.

“Бесрамне оптужбе Запада”
Захарова је истакла да је разлог за то политика етничког чишћења, протеривања и терора над Србима коју спроводе албанске институције у Приштини.

Нагласила да се све то дешава уз пуну сагласност Америке и Европске уније који, навела је, не желе да зауставе привремене власти у Приштини.

“Западне земље уместо тога траже нове начине да изврше притисак на Београд и српски народ, фабрикујући бесрамне оптужбе, укључујући и оне према представницима Српске православне цркве”, објаснила је Захарова.

Подели на: