Најновије вести

Захвалнице и плакете најбољим матурантима и спортистима

Најбољим матурантима, спортистима и спортским клубовима који су у протеклој школској години остварили запажене резултате на престижним смотрама, данас су свечано уручене захвалнице и плакете којима сада већ традиционално Привремени орган Општине Косовска Митровица одаје признање најбољим представницима града. Такође, Привремени орган је обезбедио једнократну новчану помоћ за истакнуте ђаке који су у лошим материјалним приликама.

 

Двадесетак плакета и захвалница најбољим ђацима и спортистима, уручио је председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић.

“Ово је посебан дан, с обзиром на то да сте управо ви допринели да Косовска Митровица изгледа другачије”, рекао је Спирић и додао да је ово начин да и локална самоуправа оцени ђаке, да их стимулише и награди.

“Наш главни и основни мотив јесте да будућност Косовске Митровице остане овде. Знање се награђује, знање се и тражи и оно је најјаче и најбоље оружје којим се ова земља брани”, истакао је Спирић и додао да су млади покретачка енергија која ће одржати и омогућити напредак Косовске Митровице.

У име награђених, присутнима се обратила матуранткиња ОШ “Свети Сава” Сара Недељковић која је захвалила граду али и просветним радницима, тренерима, родитељима и свима који су уложили напор да они данас буду носиоци престижног звања “Понос града”.

“Надам се да ћемо се следеће, али и у наредним годинама окупљати у већем броју , да ће бити већи број деце која ће обрадовати наш град освајањем великих индивидуалних и колективних признања. Честитке свима и надам се да ћемо следеће године бити још успешнији”, поручила је Недељковић.

Начелник Школске управе у Косовској Митровици Иван Запорожац честитао је награђенима и нагласио да пажња Привременог органа и спремност да се труд препозна, чине огромну сатисфакцију.

“Овај један гест Привременог органа, много значи и родитељима и ученицима али и нама који се бавимо образовањем како би што више напредовали и како би сваке године у овај град доносили што више награда”, подвукао је Запорожац.

Подсетимо, ове недеље матуранте основних школа очекује полагање завршних испита а потом и упис у средње школе.

Подели на: