Најновије вести

Захвалност Грузији због става о Косову

 

Србија и Грузија деле заједничке вредности и принципијелно заступају позиције поштовања суверенитета и територијалног интегритета међународно признатих земаља, рекао је председник Србије Александар Вучић у разговору са председником Парламента Грузије Ираклијем Кобакхидзеом. Вучић се захвалио тој земљи што није признала једнострано проглашену независност Косова.

Председник Александар Вучић је оценио да су односи двеју земаља добри и пријатељски, али да је економска сарадња недовољно развијена.

Изразио је наду да ће већ на првом састанку Мешовитог комитета за економску, трговинску и научно-техничку сарадњу, у јулу у Тбилисију, бити направљени помаци и утврђени приоритети сарадње.
Вучић је нагласио да ће отварање дипломатске канцеларије Грузије у Београду, односно Србије у Тбилисију, значајно допринети бољем упознавању и чешћим контактима двеју страна.

Двојица саговорника су, с тим у вези, изразили интересовање и за могуће отварање директне авиолиније између Београда и Тбилисија.

Председник грузијског Парламента Кобакхидзеом је рекао да су веома заинтересовани за искуства Србије на плану европских интеграција и изразио задовољство што је успостављен оквир сарадње, који подразумева размену информација кроз консултације надлежних министарстава.

Подели на: