Заједничко решавање проблема

Представници Канцеларије за КиМ у Липљану.

 

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић и помоћница директора Слађана Марковић Стојановић обишли су прошле недеље општину Липљан. Поред разговора са председником и члановима Привременог органа, разговарали су и са директорима јавних предузећа и установама образовања, али и обишли социјално угрожене породице.
-Основна порука за овдашње руководство иста је као и за све оне које смо обилазили предходних дана, а то је да акценат у свом раду ставе на разговор са грађанима, да се покрену, изађу из својих канцеларија и почну да обилазе народ. Да не чекају да људи долазе код њих са неким проблемом, већ да оду код људи и питају их за проблеме који их муче и да касније сви заједно покушамо да их решавамо, рекао је Јовић у Липљану и додао:
Има овде доста људи који су жељни и правде, не само хлеба. Када кажем правда мислим на правичност, пре свега на правичност не малих средстава које Република Србија издваја да би наш народ на овим просторима живео боље. Највећа је одговорност на онима који руководе институцијама и они су добили јасне поруке шта да раде.
Председник привременог органа општине Липљан Златко Лазић каже да у овој локалној самоуправи проблема има много и да се они труде да их решавају. Лазић је посебно нагласио да посета представника Канцеларије за КиМ јасно показује да је држава Србија уз свој народ који живи на КиМ.
Представници Канцеларије за КиМ обишли су у Доњој Гуштерици породицу Станковић, у Горњој Гуштерици породицу Славић и у Ливађу породицу Митић. Реч је о социјално угроженим породицама.
Дому здравља Липљан са тренутним седиштем у Доњој Гуштерици Јовић је обећао да ће Република Србија обезбедити санитетско возило за транспорт пацијената.

М.Ч.

Подели на: