Најновије вести

Закључци Владе о сарадњи са Кином

Влада Србије донела је данас Закључак о усвајању Плана билатералне сарадње између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине у оквиру иницијативе “Појас и пут”.

 

У име владе, овај документ потписаће министар рударства и енергетике Александар Антић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Чланови владе усвојили су Закључак о усвајању текста Споразума о привредно-техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине.

На седници је усвојен и Закључак о закључивању Меморандума о разумевању за развој пројекта Паметни градови у Србији између Владе Републике Србије и компаније Хуаwеi technologies Co.

Сврха потписивања овог документа је развој стратегије паметних градова, кроз позиционирање компаније Хуаwеi као стратешког партнера за градове и локалне самоуправе попут Београда, Ниша, Новог Сада и осталих.

Заједничким радом, кроз међусобну размену информација обезбедиће се платформа за развој локалних потенцијала и изградња локалног екосистема у области дигиталне трансформације у јавном, финансијском, образовном и енергетском сектору, као и у области саобраћаја.

Као посебан циљ ове сарадње је отварање Хуаwеi Inovation Center for Digital Transformation као регионалног центра за Западни Балкан са седиштем у Београду, наводи се у саопштењу.

Подели на: