Најновије вести

Жао нам је што одрастате и образујете се у овако тешкој ситуацији

Општина Лепосавић наградила дјаке генерације, носиоце Вуковових диплома и најбоље спортисте

Знање је ресурс које се не може одузети, а најбољи ученици општине Лепосавић из пет основних и средњих школа са овог подручја то најбоље знају, јер марљиво уче и својим успехом издвојили су се од осталих. То препознаје и  локална самоуправа , па је наградила  своје најбоље ученике  у оквиру видовданских свечаности,   пригодним поклонима у виду књига и рачунара, што је овде већ годинама пракса.
Традиционално је уприличен пријем за најбоље ученике , носиоце Вукових диплома и дјаке генерација из основних школа из Лепосавића , Лешка и Сочанице, као и за средњошколце из Средње школе ,,Никола Тесла,, из Лепосавића и Средње пољопривредне школе Приштина- Лешак. Укупно је наградјено деветнаест ученика , од тога њих петоро су дјаци генерације . Награде у виду књига и лап топ рачунара уручио им је председник Привременог органа ове општине Зоран Тодић са сарадницима, док су носиоци Вукове дипломе на поклон добили по књигу и таблет рачунар. Овом приликом наградјена је и златна екипа младих футсало играча из Основне школе ,,Лепосавић,, који су били победници на овогодишњем  Републичком такмичењу у футсалу ,или популарније малом фудбалу , и изборили титулу најбољих у Републици Србији. Овај велики успех прослављен је у овом месту, а овом приликом сви такмичари добили су тренерке као поклон локалне самоуправе.
Председник Тодић честитао је наградјеним ученицима на великом успеху, знању и умећу које су показали , пожелевши им срећу и пуно успеха у животу и наставку школовања.
– Овај догадјај који смо данас приредили је традиција у нашој општини. Пут до вашег успеха поплочан је великим трудом, радом и одрицањем. Ово није само ваш успех, већ је и успех ваших родитеља , наставника и целокупног друштва. Данас се налазимо у просторијама Основне школе ,, Лепосавић,, нисмо у згради локалне самоуправе где смо имали намеру да вас угостимо, али због познате ситуације, онемогућени смо у томе. Заиста  ми је много жао, свима нама одраслима, што наша деца све ово проживљавају . Жао ми је што одрастате у оваквим околностима , за разлику од ваших вршњака широм Србије, Европе и света. Морамо да живимо и да верујемо  да ће доћи боље време , да ће генерације које долазе живети и школовати се у бољим околностима. На нама је да се потрудимо да будућност буде боља, тако што ћемо стварати квалитетније услове за живот и рад на овим просторима.
 – Ми као локална самоуправа препознајемо ваш труд и успех , а овим скромним поклонима и пријемом  желимо да вам се захвалимо и да вам честитамо на постигнутом успеху. Општина је ту , заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију и нашом државом Србијом , да подржи и помогне у сваком погледу , како би сте ви једног дана били стуб развоја и напредка нашег друштва у целини, закључио је Тодић.
Наградјени ученици захвалили су се руководству општине Лепосавић на челу са председником  Зораном Тодићем на урученим поклонима , истакавши да ће се трудити да у наставку школовања оправдају епитет најбољих ученика и да ће достојно представљати своју општину где год се буду налазили.
Ђацима генерације  Учитељски факултет Призрен са привременим седиштем у Лепосавићу  даривао је таблет рачунаре, пожелевши им да наставе истим стопама као и до сада.
Жељана Благојевић је ученица генерације у Основној школи ,, Вука караџић,, у Сочаници. Овом приликом истакла је да је ово била њена велика жеља и успела је да се знањем и примерним владањем издвоји,  односно да буде најбоља у својој генерацији.
– Моја порука свим ученицима је да се боре, да верују у себе и да никада не одустају од својих снова. Само великим радом , али и самопуздањем успех је сигуран, каже Жељана.
Овим лепим поводом, што није честа прилика у последње време, јер се и школска година завршила пре времена,  када се окупила младост општине Лепосавић присуствовали су и директори основних исредњих школа са подручја општине Лепосавић и професор физичког васпитања и тренер футсало екипе из Лепосавића, која је забележила свој највећи успех,   Немања Стевановић. В.Вукојевић
Подели на: