Запаљен аутомобил Славка Симића

Нешто после поноћи, у центру Лепосавића, у пожару је изгорело путничко возило члана Председништва Српске листе и начелника Косовскомитровачког управног округа Славка Симића. Експлозија је пробудила станаре зграде испред које је возило било паркирано. Полиција и ватрогасци су изашли на лице места и локализовали пожар.

 

До инцидента је дошло у улици Милана Радуловића Крцуна у Лепосавићу, недалеко од зграде у којој Симић живи. Повређених није било.

Како потврђује портпарол косовске полиције за север Косова Бранислав Радовић, пожар се догодио 25 минута иза поноћи . Реч је о путничком возилу марке “Пежо”, црне боје косовскомитровачких регистарских ознака, чији је власник Србин са иницијалима С.С. (1984).

“Возило је било паркирано у недовршеној гаражи испред зграде у којој власник аутомобиле станује. На лице места изашла је ватрогасна јединица и патрола полицијске станице Лепосавић. Ватрогасци су локализовали пожар на возилу, али је оно, упркос томе потпуно изгорело. Вредност возила је око 6.000 евра. Увиђај је започет у 02,15х од стране регионалне истражне јединице, форензике и противпожарних инспектора. Увиђај је завршен око 02,40х, контактиран је дежурни тужилац, који је оквалификовао дело како је горе наведено, односно као подметање пожара. Случај је отворен у ПС Лепосавић и истрага је у току”, рекао је Радовић.

Подели на: