Најновије вести

Запаљена кућа породице Јозић у Верићу код Истока: Притисци на Србе не престају

Кућа породице Јозић у селу Верић које припада општини Исток запаљена је током претходне ноћи, потврдио је за Радио Гораждевац власник Светислав.

 

Он је кључеве од куће добио у петак од косовских институција, а наредних дана је требао да стигне намештај, а информацију да му је кућа запаљена добио је од комшије Албанца који живи у близини.

„Информацију да ми је кућа запаљена јавио ми је комшија Албанацоко осам сати. Видео је дим и позвао ме. Рекао је да треба што пре да дођем, као и да се испред куће налази полиција и ватрогасци. Кључеве куће добио сам у петак и отишао сам у Јагодину док не стигне намештај, међутим након три дана неко ми је запалио кућу“, казао је Јозић за Радио Гораждевац.

Портпарол косовске полиције за регион Пећи изјавио је за Радио Гораждевац да је случај пријављен полицији јутрос око осам сати.

„Јутрос око осам сати комшија је је пријавио случај запаљене куће. На терен су изашли полиција и ватрогасци. Експерти су извршили увиђај и чека се извештај екипе која ради на овом случају. Истрага је у току“, рекао је Гаши.

Весна Маликовић, службеница за заједнице и повратак у општини Исток кратко је за Радио Гораждевац рекла да је ово притисак на повратнике који желе да се врате да нису добродошли.

Јавни тужилац окарактерисао је овај случај као пожар.

Подели на: