Најновије вести

Завршено ископавање у Приштини, нема посмртних остатака

Током три дана ископавања због сумње постојања масовне гробнице у Приштини, нису пронађени посмртни остаци жртава ратних сукоба на КиМи више неће бити ископавања на овој локацији, потврдио је Куштрим Гара из Комитета за нестале особе.

 

По налогу тужиоца Специјалног тужилаштва Дрите Хајдари, у оквиру кампуса приштинског Универзитета у центру града је 26. новембра поновно почело ископавање терена на две локације у потрази за гробницом.

“Ово је други пут да се врши ископавање на земљишту универзитета у близини храма Христа Спаса, али сада је у питању друга локација од оне из јула 2016. године, када нису пронађени трагови о постојању гробнице” рекла је Хајдари.

Она је након почетка ископавања изјавила, да се за разлику од ископавања из 2016. године, ради о две нове локације, а на основу сведока који тврди да је очевидац и да је директно видео да се ту сахрањују посмртни остаци у току рата.

КиМ и даље трага за више од 1.600 несталих у ратним сукобима. Након рата тај број је био 6.050 и већина несталих је пронађена у масовним гробницама на Косову и Метохији и у Србији.

Подели на: