Најновије вести

Завршено пролећно заседање Скупштине Косова

Скупштина Косова није одобрила годишњи извештај Регулаторног тела за водне услуге за 2020. годину, као ни годишњи извештај Регулаторне комисије за набавке за 2020, преноси Коха.

 

Током гласања, ниједан од два звештаја није добио потребну већину гласова посланика.

Није усвојен ни годишњи извештај Агенције за управљање меморијалним комплексима, јер приликом гласања није било кворума у сали, а и Одбор за пољопривреду, шумарство, рурални развој, околину, просторно планирање и инфраструктуру, препоручио је да извештај не буде одобрен.

“Затражили смо од директора јасан документ о критеријумима. У одговору је писало да су критеријуми представљени у документу о објављивању тендера. Али, документа није било. Образложено је да сваки објекат на коме се појављује амблем ОВК, сваки објекат, без обзира на то ко је поставио амблем ОВК, треба да се идентификује као објекат о коме треба бринути и у који треба улагати. Челник Агенције имао је и други занимљив одговор, да у Агенцији имају две врсте база података, једну за јавност, а другу за интерну употребу”, рекла је председница Одбора из Самоопредељења Фиторе Пацољи.

Последња тачка дневног реда била је предлог Српске листе за замену чланова у Одбору за надзор јавних финансија. Са 62 гласа за, Јасмину Дедић заменио је Адем Хоџа.

Након гласања, председник Скупштине Глаук Коњуфца рекао је да је данашњом седницом пролећно заседање затворено и да парламент званично одлази на одмор до јесењег заседања.

Вршилац дужности посланичке групе Самоопредељења Мимоза Кусари-Љиља захвалила је свим посланицима на раду током пролећног заседања.

“Показали смо да демократија функционише, а посланици раде и ангажују се”, закључила је Кусари Љиља.

Подели на: