Најновије вести

Збринуто 12 породица

У Доњој Гуштерици подељени кључеви нових станова

 

У Доњој Гуштерици су средствима локалног буџета изграђене три зграде са по четири стана за социјално угрожене породице и младе брачне парове. Тако је укупно 12 породица решило своје стамбено питање, а кључеве од нових станова уручио им је председник општине Грачаница Срђан Поповић.
-Ово је доказ да наша обећања нису празна, већ да речи спороводимо у дело. Нећемо стати на овоме, наставићемо са градњом, покушаћемо да што више породица збринемо на територији наше општине. То је наш план, да сваке године изградимо више кућа и станова. Имамо доста младих брачних парова са децом који планирају свој живот у нашој општини, наш је задатак да им обезбедимо што је могуће боље услове, истакао је Поповић.
Кључеве новог дома добила је трочлана породица Бранка Ристића. До сада су живели као подстанари.
-Живети као подстанар је много тешко, свака два, три месеца у другој кући. Ово је била наша жеља, да имамо свој кров над главом, испуњена нам је. Хвала свима који су нам помогли, општини, председнику Поповићу, рекао је Ристић.
Драгица и Миодраг Вуксановић ће се у нов стан уселити са својом ћеркицом.
-Три породице живеле су у једној кући у неадекватним условима. Овде ћемо имати собу за нашу бебу, имаћемо коначно свој мир, организиоваћемо живот. Даће Бог проширићемо ускоро породицу, па ће нам стан бити мали, али биће све како треба, уз осмех каже Драгица.
Уручењу кључева присуствовали су и општински службеници, директори одељења, представници бројних инситуција из образовања, здравства, као и грађани.
Станови су породицама додељени на основу јавног конкурса који је локална самоуправа расписала на основу Социјалне карте становања. У оквиру истог програма, изграђено је и шест зграда у Лапљем Селу са укупно 24 стана. Станари ће кључеве ових станова добити наредних дана.

М.Ч.

Подели на: