Здравственим установама опрема за физикалну терапију

Здравственим установама у Грачаници, Доњој Гуштерици и Лапљем Селу, директор Одељења за здравство и социјалну заштиту Александар Поповић уручио је вредну медицинску опрему, која ће им олакшати свакодневни рад са пацијентима. Поповић је на коришћење Службама за физикалну медицину и рехабилитацију уручио савремене мултифункционалне апарате, који садрже све потребне агенсе физикалне терапије – ласер, магнет, вакум, ултразвук, електротерапију и електродијагностику.

 

Надлежни из Одељења за здравство и социјалну заштиту општине Грачаница, кажу да је предност ових уређаја пружање истовременог третмана за два пацијента, различитим терапијама.
-Сигуран сам да ће ове здравствене установе уз помоћ нове опреме побољшати квалитет рада и услуга пацијентима. Осим ширег спектра и бољег квалитета услуга, овим медицинским апаратима ће се убрзати проток пацијената кроз ове установе и смањити листе чекања пацијената којима је неопходан опоравак физикалном терапијом, рекао је директор здравства и социјалне заштите Александар Поповић и додао да ће локална самоуправа наставити да помаже и унапређује рад здравствених установа.

М.Ч.

Подели на: