Најновије вести

Желимо да истрајете у остварењу својих права

Одбор Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији

 

Српска браћо са севера и југа Косва и Метохије тешко нам је када патите и трпите већ деценијама, посебно ових дана када већ толико дана стојите под отвореним небом и чувате демократски своја права своје достојанство. Док ми, сви Срби ма где били, лежемо и будимо се нормално, идемо на посао, а Ви достојанствено и храбро чувате голоуку своја права. Ми вас јако добро разумиемо јер знамо шта је мука и патња: Ваша мукотрпност и воља да очувате своје мора завредити и бити понос свих нас!
Никоме не треба оволика сила да се решава цивилно питање промене таблица и провођење реципроцитета, када се то опет мора решити договором и дијалогом, а никао на силу. Коме је потребан оволики маркетинг и показивање силе то ће време показати.
У Приштини имате скупштину, владу, министре, суд, уредбе и оваква цивилна питања која што су регистарске таблице решавајте договором и правним актима, а не никако показивањем колико имате транспортера, снајпера и наоружани људи по којима се види да су уплашени јер их чека голоруки српски народ.
-Као велики пријатељ српског народа и мира молим Вас браћо, пријатељи, кумови… наводи се у подршци коју је потписао председник Одбора РС за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов, не насједајте и не дајте се провоцирати, не улазите у никаве сукобе. Ово мора што пре проћи и решити се договором, а све се на крају тако решава. (Комшије се потуку за међу, на крв сваде, али на крају у суд иду). Браћо наша гладни и жедни бити нећете! Као и до сад увек ћемо вам сви помоћи. Поносим се Вашом храброшћу и одлучносшћу да мирним демократским бунтом истрајете, који је свуда у свету дозвољен и тражите своја права, – каже се између осталог у подршци Србима на северу КиМ од Одбора Републике Српске за помоћ Србима на КиМ.  Зоран Влашковић

 

 

Подели на: