Најновије вести

Звечан: КФОР уклонио бодљикаву жицу, припадници КПС настављају са провокацијама

Припадници КФОР-а су данас у Звечану уклонили бодљикаву жицу која је била око општинске зграде, што је наишло на одобравање присутних људи на протесту.

 

 

Бодљикава жица, која је прошле недеље постављена од стране КФОР-а око општинске зграде, данас је уклоњена. Остала је само монтажна метална ограда.

Припадници КФОР-а данас су нешто после 12 часова уклонили бодљикаву жицу, што народ окупљен испред општине Звечан доживљава као корак ка смиривању ситуације на терену.

Тзв. Косовска полиција ушла у улицу где су окупљени грађани

Припадници такозване Косовске полиције поново су провоцирали окупљене Србе у Звечану, они су возилом ушли у улицу у којој су окупљени грађани који траже да се полиција повуче из општинских зграда и где КФОР обезбеђује да не долази до контакта између грађана и полицијаца.

Како је јавио наш репортер, возило Косовске полиције дошло је до металне ограде која раздваја окупљене грађане и КФОР у Звечану, а грађани који су спречили да се врати назад шватили су овај потез као провокацију.

То се догодрило убрзо након што су припадници Кфора делимично уклонили жицу око општинске зграде.Полицајац који је управљао аутомобилом рекао је да није дошао да провоцира већ да достави хлеб, како је рекао, својим колегама у згради општине, иако је до сада полицајцима храна достављана из друге улице, на којој нема окупљених грађана.

Петнаестак минута касније припадници КФОР а су померили на кратко металну ограду са које је непосредно пре тога била уклоњена бодљикава жица и пропустили полицијско возило да прође у правцу општинске зграде.

Подели на: