понедељак, 16. маја 2022. | 17:38
Најновије вести

Звечан: Полагањем венаца одата пошта страдалима у НАТО бомбардовању

Полагањем венаца, на споменике у Звечану и Жеровници одата је пошта свим невиним жртвама НАТО бомбардовања. Подсећајући се на суграђане који су страдали током 78 дана агресије, градоначелник Звечана др Драгиша Миловић послао је поруку мира.

 

 

Минутом ћутања и полагањем венаца на споменик у центру Звечана, чланови породице, грађани, представници општине одали су пошту страдалима.

Док се год сећамо невиних жртава НАТО бомбардовања, они на неки начин живе са нама, рекао је градоначелник Звечана, др Драгиша Миловић и са овог места послао поруку мира.

„Са овог места, одајући пошту и почаст нашим суграђанима, који су дали своје животе, погинули у бомбардовању, шаљемо поруку мира Европи, свету и да оно што је тада урађено, без одлуке Савета безбедности УН, да се бомбардује једна земља, гажење међународног права, сада се враћа као бумеранг.“, поручио је Миловић.

Венац је положен и на спомен-плочи Божидару Божовићу у Жеровници.

„Ово је прилика да се још једном подсетимо нашег Божидара Божовића, који је погинуо у својој двадесетој години, да се сетимо свих других недужних жртава те НАТО агресије и да пошаљемо заједничку поруку мира. Рат, насиље, бомбардовање доноси само несрећу, патњу и ми са овог простора шаљемо поруку да се ратови зауставе.

Током 78 дана НАТО агресије страдало је 13 житеља Звечана.

Подели на: