петак, 18. јуна 2021. | 14:57

Ана Брнабић са амбасадорима Квинте

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са амбасадорима Квинте у Београду – САДа, Велике Британије, Италије, Немачке и Француске, и са шефом Делегације ЕУ у Србији.

На састанку се разговарало о актуелној ситуацији у вези са пандемијом корона вируса и о сарадњи Србије са земљама ЕУ и партнерима у превазилажењу актуелне кризе.

Председница владе Ана Брнабић упознала је амбасадоре са актуелном ситуацијом и мерама које Србија предузима у складу са епидемиолошким подацима и саветима струке. Она је рекла да се ускоро очекује почетак епидемиолошке студије коју ће радити Медицински факултет у Београду. Амбасадори су у разговору поздравили мере које је Влада Србије предузела у суочавању са овом кризом.

Говорећи о стратешким приоритетима Србије у периоду након кризе, премијерка Брнабић је рекла да ће фокус остати на даљем јачању здравственог система и посебно еЗдравства и целокупној дигитализацији здравства. Она је додала да су раније спроведене реформе у области електронске управе и образовања потврдиле важност свих е-Услуга управо у ситуацији када смо се суочили са пандемијом.

„Европске интеграције и регионална стабилност остају стратешки приоритети Србије“, истакла је премијерка. Поред тога, како је додала, фокус ће остати и на економским реформама и реформама у области владавине права.

Брнабић је још једном захвалила на помоћи и подршци коју су Европска унија и други партнери упутили Србији.

На састанку се разговарало и о економским мерама које је Влада Србије представила за помоћ привреди у борби са корона вирусом.

Београд,
22. април 2020. године

Подели на: