четвртак, 16. марта 2023. | 06:23
Најновије вести

Апел нашим грађанима на КиМ да се придржавају мера Владе Србије

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је данас наше грађане у јужној покрајини да се стриктно придржавају мера које је прописала Влада Србије, како бисмо се заједно изборили са коронавирусом и спречили да наши најмилији постану жртве ове опасне заразе.

 

Позивам вас да храброст покажемо примењујући ове мере на самодисциплинован и одговоран начин, слушајући упутства лекара и надлежних државних тела. У овом тренутку само одговорношћу и строгом дисциплином можемо да сведемо последице овога стравичног догађаја који погађа читав свет на минимум. Позивам све грађане да покажу солидарност и слогу”, рекао је Ђурић.

Он је посебну захвалност изразио лекарима који се у овим данима упућују из централне Србије на КиМ како би припремили наше институције за оно што може да нас сачека у данима и недељама које су пред нама.

Према његовим речима, органи локалних самоуправа на КиМ предузимају мере и радње из својих надлежности, а у свим општинама са српском већином формирани су кризни штабови који су сачињени од локалних политичких званичника, здравствених радника, припадника комуналних служби, представника органа безбедности тамо где је то могуће, и на целој територији КиМ у српским срединама врше се припреме како бисмо у што је могуће већој мери спремни дочекали овај изазов.

Он је апеловао и на младе да се у што већем броју укључе у волонтерске акције снабдевања и помоћи најстаријим суграђанима и свима другима које наше Министарство здравља и епидемиолози означавају као најугроженије.

“Апелујем на све да овом питању приступимо на одговоран и јединствен начин, да сви будемо сложни и окупљени као један. На КиМ смо навикли на ванредно стање, у њему живимо, не 20 година, већ већина људи који живе на КиМ су у ванредном стању читав свој живот. Сада је потребно да ту нашу урођену опрезност, самодисциплину и храброст испољимо на тај начин што ћемо се придржавати мера које нам прописују наши епидемиолози, Министарство здравља и друге надлежне институције”, рекао је Ђурић.

Ђурић је додао и да се предузимају максимални напори да се снабдевање у свим српским срединама на КиМ одржи нормалним, да и на северу КиМ, и у свим нашим енклавама и већим срединама јужно од Ибра ничега не фали.

“У договору и сарадњи са Владом Србије и надлежним министарствима, наставићемо да се боримо за то да све потрепштине стигну у наше средине, наше установе и наше болнице. Заједно са нашим здравственим радницима требовали смо све оно што је неопходно још пре неколико недеља од наших званичних институција, а очекујемо да стигне још тога”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Он је поручио да ће сарађивати и са међународним мисијама и са привременим институцијама у Приштини, са апсолутно свима на које се мора ослонити како бисмо очували здравље наших људи, безбедност целокупне наше популације, а посебно најугрожнијих категорија становништва.

“Останимо сложни окупљени и уједињени. Нема ниједне зиме која неће проћи и ниједног пролећа које неће доћи, и заједно ћемо ово превазићи”, закључио је Ђурић.

Срдачан поздрав,

Подели на: