Најновије вести

Арлов: Изградњу Дневног центра до сада подржало 40 школа и три локалне заједнице Републике Српске

Хуманитарну акцију за изградњу Дневног центра “Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици, коју је покренуо Одбор за помоћ Косову и Метохији, од половине септембра до данас подржало 40 основних и средњих школа и три локалне заједнице Републике Српске, Трново, Пале и Мркоњић Град.

 

“Сакупљено је нешто више око 12.000 евра за изградњу Дневног центра “Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици за 164 деце и младих са потешкоћама у развоју које је сабрало и окупило Удружење родитеља”Подржи ме” из Косовске Митровице. Акцију је подржало Министарство просвете и културе, а до сад су своју хуманост показали и исказали ученици, родитељи и наставници 37 углавном мањих и неколико већих основних и средњих школа Српске”, каже председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов.

Из Одбора верују да ће се још многе школе и локалне заједнице, као и хумани људи, институције и предузећа прикључити акцији која траје до 31. децембра, а све у циљу изградње Дневног центра.

“Укупна вредност изградње Дневног центра од 714 метара квадратних је око 300.000 евра, потребно је сада већ нешто мање од 40. 000 евра за грађевинске радове унутра и споља. Изградња Центра почела је 18. августа 2019. године без иједне марке, евра и динара и успели смо до сад завршити преко 85 одсто овог манастира хуманости захваљујући великој подршци хуманих људи, институција, предузећа, школа и хумане деце широм Републике Српске”, наводи Арлов.

Арлов се захвалио свима који су на било који начин допринели и доприносе завршетку изградње Дневног центра, и позвао заинтересоване да своје донације уплате путем жиро рачуна Одбора: 5551000034196445.

Подели на: