петак, 18. јуна 2021. | 01:16

Арлов: Подршка хуманој акцији Савеза Срба из Словеније

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске подржао је велику хуманитарну акцију “Подржи хероја” за помоћ здравственим радницима и набавку здравствене опреме за Србију, Републику Српску и Косово и Метохију.

 

Да нас мука спаја и покреће српску свијест, слогу и заједнички дух српског народа у дијаспори, Србији, Републици Српској, Косову и Метохији у овим тешким временима и пошасти која се зове вирус Корона, а која је снашла цели свијет, показује и Савез Срба Словеније који је сада снашао снаге и воље да покрене помоћ и хуманитарну акцију „Подржи хероје” за здравство и прикупи помоћ за неопходну здравствену опрему за Србију, Косово и Метохију, Републику Српску и Словенију”, каже председник Одбора Милорад Арлов и додаје да акцију подржава Савез Срба из Италије и Француске и шира српска дијаспора и удружења из других држава у Европи и свету.

Арлов наводи да су у више телефонских разговора и контаката са Владимиром Кокановићем, чланом ИО Савеза Срба Словеније и координатором акције “Подржи хероје” договорене и предложене могућности за чвршћу сарадњу.

“Кад ова пошаст прође, верујем да ће Савез Срба из Словеније, а и остали савези Срба из дијаспоре по својим могућностима подржати велики пројекат нашег Одбора, изградњу Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици за велики број деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Велико хвала за Србе у Словенији и цијелој дијаспори која се одазове на овај позив и нека увек српски заједнички дух остане, у добру и у злу!”, поручује Арлов.

Савез Срба Словеније заједно са Националним саветом Словенаца Србије, по проглашењу пандемије, покренуо је хуманитарну акцију под називом „Подржи хероје!“, осетивши потребу и дужност да се организује помоћ за сва три здравствена система, држава и ентитета који чине његово везивно ткиво: Словенију, Србију и Републику Српску. У хуманој акцији, Савезу Срба Словеније придружила су се удружења Срба из Француске, Италије и Републике Српске.

Подели на: