Најновије вести

Брига о старим и изолованим породицама

Црвени крст Звечан је са Општинским штабом за ванредне ситуације од почетка проглашења ванредних мера због пандемије коронавируса делио пакете хране и хигијене угроженим домаћинствима.

 

Обишли смо више од 60 изолованих породица чији су чланови старији од 65 година и који немају никог свог у близини да брине о њима. Наши волонтери до сада, за ових месец дана, три пута су обишли та домаћинства и сва три пута су им однели пакете хране и последњи пут су добили пакет хигијене – каже секретар ЦК Звечан Томица Катић. Како нам је рекао, волонтери су ту свакодневно, по позиву и да лицима старијим од 65 година помогну око набавке намирница и лекова за њихов новац.

– Последњих дана јављају нам се и они чија су деца у Косовској Митровици а који због забране кретања између ове две општине које су у карантину не могу да их обилазе од пре недељу дана. Такође, укључени смо и око исплате пензија и других примања пензионерима који су у кућној изолацији од проглашења пандемије. Пошта је организовала исплату таквим лицима, њихов човек је са нашим волонтерима одлазио на врата код тих људи – објашњава Катић. Додаје да ће ове активности трајати до даљнег, односно до престанка ванредних мера. С. К.

Подели на: