Најновије вести

Брига о старима

Директор здравства Александар Поповић посетио Дом за старе у Грачаници

 

Директор Општинског одељења здравства и социјалне заштите Александар Поповић посетио је Дом за старе у Грачаници како би се упознао са тренутним потребама корисника и њиховој заштити услед настале епидемиолошке ситуације. Разговарао је са менаџерком Дома Оливером Трајковић. Према њеним речима, од појаве новог вируса предузете су све неопходне мере заштите у складу са препорукама.
-У овом моменту потребна је додатна опреме, и захваљујући општини Грачаница, која је и надлежна за ову институцију, свега има довољно. Корисниоци су изловани у својим собама, има довољно лекова, хране и свега што им је потребно, казала је Трајковић и додала да је у Дому у Грачаници смештено је осам корисника старосне доби од 65 до 80 година, и сви они су доброг општег стања.
Директор општинског одељења здравства и социјалне заштите Александар Поповић казао је да општина Грачаница и Кризни штаб предузимају све неопходне мере заштите свих грађана посебно старије популације.
-Дошли смо да у име општине Грачаница и Кризног штаба видимо да ли им је нешто посебно неопходно. Из разговора са менаџерком сазнао сам да су предузете све неопходне мере како у заштити корисника, тако и свих запослених. У циљу пружања помоћи старачким домаћинствима наши волонтери су свакодневно на терену и помажу им и у набавци хране и лекова и свега онога што име је неопходно, рекао је Поповић.
Он је истакао да за сада има довољно маски, рукавица и дезинфекционих средстава за све раднике и волонтере на терену, и да ће се локална самоуправа и Кризни штаб трудити да потребна средства и медицинску опрему набавља у додатној мери и током наредних дана.

М.Ч.

Подели на: