Најновије вести

Британски дипломата Мајкл Давенпорт именован за новог шефа Мисије ОЕБС-а у Приштини

Амбасадор Мајкл Давенпорт преузео је дужности шефа мисије ОЕБС-а у Приштини, наследивши на тој функцији Јана Братуа из Норвешке, новог шефа мисије ОЕБС-а у Београду.

 

 

У саопштењу ОЕБС-а наводи се да та организација пружа подршку Косову у областима људских права, демократизације и јавне безбедности.

“Привилегија је предводити јак тим који има изузетну стручност и искуство у свим овим областима. Радујем се раду и сарадњи са свим заинтересованим странама на спровођењу мандата Мисије”, рекао је амбасадор Давенпорт приликом преузимања дужности, саопштено је из мисије ОЕБС-а у Приштини.

Давенпорт има богато искуство у региону Западног Балкана где је био амбасадор ЕУ и шеф Делегације ЕУ у Србији од 2013. до 2017. и британски амбасадор у Србији од 2010. до 2013. године.

Између 2007. и 2010. био је директор за Русију, Јужни Кавказ и Централну Азију у Министарству за спољне послове и послове Комонвелта Уједињеног Краљевства. Амбасадор Давенпорт је од 2017. године био британски амбасадор у Кувајту.

Давенпорт је квалификовани британски адвокат и искусни дипломата, има искуства у надгледању програма у областима владавине права, мањинских права и доброг управљања. Осми је по реду шеф мисије на Косову од њеног оснивања 1999. године и наследио је амбасадора Јана Братуа из Норвешке.

Подели на: