Најновије вести

Брнабић: Седница СБ УН и даља борба за наш народ на КиМ неће бити лаки

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће Србија због најновијих догађаја на КиМ захтевати одржавање седнице Савета безбедности УН и навела да опозиција и опозициони медији у Србији за ситуацију окривљују председника Александра Вучића, а аболирају Аљбина Куртија, коме је главни циљ етничко чишћење КиМ.

 

 

Седница Савета безбедности и даља борба за наш народна КиМ неће бити лака и ја могу да разумем шта ради Курти, али не могу да шватим зашто нема оштрије реакције међународне заједнице, рекла је премијерка Ана Брнабић на ТВ Прва.

Власт нема утицај на судство, наставићемо да тражимо правду
Ана Брнабић каже да не може да коментарише судску пресуду о ослобађању оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије али да јој је, како је рекла, бескрајно жао због тога и да ће не као премијерка, већ као грађанка Србије наставити да тражи правду.

Истакла је, такође, да власт у Србији нема никакав утицај на судство, али да ће наставити да тражи правду и да инсистира да се нађе ко је био налогодавац, а ко убица.

“Бранка Прпа је била сведок одбране у овом процесу и она је рекла “не, нису ово убице”. Како мислите да има неки судија да након тога каже да јесу. Прпа је била једини очевидац”, рекла је премијерка.

“Посебно ме забрињава што у Београду и централној Србији постоје одређене политичке опције и медији који се труде да покушаје етничког чишћења КиМ искористе за борбу против Александра Вучића. Такође, и да сваки пут када Курти уради нешто овако и доведе до даље ескалације да то искористе да са једне стране аболирају потезе Куртија да би за то оптужили Александа Вучића”, рекла је Брнабићева.

Истакла је да је синоћ морала да реагује на, како је рекла, бруталне и непатворене лажи које шире Шолакови медији који, како је навела, доводе разне аналитичаре и дипломате који аболирају Куртија и оптужују Вучића и говоре да је ово што се дешава део Охридског споразума.

“Сви у Европској унији су рекли да ово никада није било ни предмет консултација, а камоли да је нешто договорено”, рекла је Брнабићева и додала да укидање динара на Косову и Метохији није разматрано у дијалогу.

Према њеним речима, опозиција у Београду и опозициони медији не само да оптужују Београд и председника Србије Александра Вучића, већ аболирају Аљбина Куртија.

“То не ради ни Немачка, ни Америка, ни Велика Британија, ни нико у свету, само наша, нажалост наша опозиција и наши опозициони медији”, рекла је Брнабићева.

Подели на: