Најновије вести

Данас нема преминулих од ковида

Према најновијим подацима, коронавирусом у Србији заражено је још 125 особа. Битку са ковидом 19 у последња 24 сата није изгубила ниједна особа. У Прибоју је дошло до наглог пораста броја оболелих, јер је у приватном дому за старе у том граду данас потврђено још 27 случајева коронавируса.

Eпидемиолог и члан Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић објаснила је за РТС да се то догађа јер пад никад није линеаран, али да је приметно знатно мање оптерећење система.
Да би и здравствени систем, али и читаво друштво, што боље дочекали почетак школске године, данима се у јавности расправља о моделима наставе, али и мерама како би се ризик свео на најмању могућу меру.
Епидемиолог Предраг Кон је тим поводом рекао да је, због епидемиолошког ризика који постоји код људи који се ових дана враћају са одмора из разних земаља, могуће да ће бити препоручено да деца која су била изван Србије са закашњењем од 10 дана крену у школу.
Своју забринутост због окончавања годишњих одмора, поласка деце у школу и почетка академске године изразио је и епидемиолог Мијомир Пелемиш.
Он је рекао да постоји озбиљан ризик од “разношења” вируса по Србији. “Сада имамо затишје епидемије, али лично не верујем да ће оно дуго трајати, највероватније мање од месец дана”, рекао је Пелемиш.
Премијерка Ана Брнабић противи се одлагању почетка школске године и поручује да је важно поштовати рокове.

Подели на: