петак, 18. јуна 2021. | 02:38

Ђурић: Свако од нас данас је прва линија фронта у борби против зла које нас је снашло

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је грађане Косовске Митровице и Звечана да поштују мере које је донео Кризни штаб ове две општине.

 

У циљу повећавања здравствене безбедности данас су пооштрене мере безбедности и карантина у Општинама Косовска Митровица и Звечан.

“Позивам вас да се придржавате ових мера, зато што је свако од нас данас прва линија фронта у борби против зла које нас је снашло”, рекао је за ТВ Мост у Звечану Ђурић и додао:

“Од свакога од нас зависи колико брзо ћемо изаћи на крај са коронавирусом и колико брзо ћемо моћи да се вратимо нашим нормалним животима, и што је још важније, од -сваког од нас директно зависи колико ћемо успети да заштитимо наше породице, наше комшије, наше најмилије и наш град”, каже Ђурић.

Он је позвао грађане да буду одговорни и сложни као никада до сада.

“Увек смо до сада храброст показивали тиме што смо излазили на мост, излазили на улице, бранили наш град, бранили наше КиМ. Позивам вас да данас храброст покажемо тако што ћемо остати у својим домовима, тако што ћемо показати да имамо храбрости да останемо код куће. Сматрам да смо преузели озбиљне свеобухватне и праве мере да заштитимо нашу средину од пошасти која мучи не само целу нашу земљу, него и читав свет”.

На КиМ испоручене су велике количине заштитне опреме за болнице. Ових дана посао ће добити и 75 лекара са Националне службе за запошљавање и 200 медицинских сестара.

“То значи да ћемо све ресурсе које имамо на располагању ставити у функцију борбе против ове опаке болести. Сматрам да је међутим, веома важно да свако од нас понесе свој део одговорности и свако од нас има одговорност за успех који треба заједнички да постигнемо”,каже Ђурић.

“Уверен сам у то да ћемо за неколико недеља бити у прилици да наставимо све добре ствари које смо започели у нашим срединама на КиМ, обнову школа, путева, изградњу нових привредних капацитета, да као народ на КиМ опстанемо. Али да бисмо то време дочекали у добром здрављу, да бисмо га дочекали снажни, морамо сада да се повинујемо ономе што нам каже струка. Струка нам каже да је мера карантина од 12 до 5 часова ујутру једини начин да зауставимо зло које нас је снашло”, закључио је за ТВ Мост директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и још једном поручио:

“Останите здраво и добро, живела Србија и до победе над короном!”

Подели на: