петак, 18. јуна 2021. | 01:07

Ђурић: У српским срединама на КиМ у последња 24 сата 4 особе оболеле, једна преминула

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић написао је у дневном извештају на Инстаграму да су четири особе оболеле у последња 24 сата у српским срединама на КиМ, а да је једна особа преминула.

 

Укупан број оболелих је 44, а до сада две особе су преминуле од почетка епидемије, написао је директор Канцеларије за КиМ, од чега су четири особе оболеле у последња 24 сата у српским срединама на КиМ, а једна особа је преминула.

“По једно новооболело лице је из Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока. Преминула особа је из Косовске Митровице. У Зубином Потоку 31 лице налази се у самоизолацији, а седморо је узорковано. КОВИД амбуланти ДЗ у Лепосавићу јавило се 5 лица са респираторним инфекцијама. У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа било је 4 прегледа у КОВИД амбуланти и није утврђено присуство клиничко-епидемиолошких критеријума за коронавирус“, написао је Ђурић.

Оболела лица су из општина Косовска Митровица њих 23, из Звечана 11, Лепосавића пет, из Зубино Потока 4, и из Липљана једано лице.

Ђурић је саопштио даје осморо оболелих смештено у КБЦ Косовска Митровица, 21 у Студентском центру Косовска Митровица, петоро у КЦ Ниш, петоро у КЦ Крагујевац, и у КЦ Србије, Београдском сајму и кућном карантину по један.

Ђурић је истакао да се „свакодневно ради на утврђивању контаката свих заражених лица и да су волонтери наставили да широм Косова грађанима достављају лекове, заштитну опрему, храну и средства за хигијену.

Обезбеђено је 60 компјутера за ученике из социјално угрожених породица који похађају ОШ “Десанка Максимовић” у Косовској Каменици, како би неометано пратили наставу и могли да буду у контакту са наставницима“, навео је Ђурић.

Према његовим речима општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије.

“Потврђен је и први случај заразе вирусом Ковиђ19 код припадника Кфора”, написао је Ђурић у дневном извештају.

Подели на: