Најновије вести

Допрремљено 20 тона брашна из Вовјдине

Народним кухињама на Косову и Метохији

 

Покрајинска влада Војводине обезбедила је 20 тона брашна народним кухињама на Косову и Метохији. Ова основна животна намирница допремљена је у главну народну кухињу у селу Прековцу на територији општине Ново Врдо, 28.марта. Према речима надлежних у Народним кухињама сада брашна има за један дужи временски период.
У времену док је била на снази одлука приштинских власти да се уведе ограничено крњетање у трајању од 10 до 16 часова и од 20 до 6 сасова изјутра, било је извесних измена и у снабдевању корисника нарондих кухиња храном. Они су добијали суви оброк и хлеб. Како кажу надлежни у кухињама с обзиром да је на снази нова одлука о измењеном времену рестрикције кретања на Косову и Метохији у времну (17 часова поподне до шест часова изјутра) Народне кухиње ће понво присуптити редовном снабдевању својих корисника у терминима како су то чинили и пре стим што ће се корсницима старијим од 65 година директно испоручивати храна, а у овкиру меравпревенције против ширења корона вируса које се односе на старија лица.

У народним кухињама храни се око 2000 корисника. Збор изолације услед појаве оболелих од Корона вируса, општина Клина је у изолацији, те је у селу Видању обустављен рад тамошње народне кухиње. Међутим има наговештаја да би она поново почела да ради ових дана, а уз благослов владике Рашко Призренског Теодосија.

С.И.

Подели на: