Најновије вести

Дрецун: Против Срба се воде хибридне операције, Ђукановић се неће зауставити

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун оцењује да режим Мила Ђукановића неће послушати народ и да ће изазивати инциденте, што ће кулминирати изборима ове године.

 

Милован Дрецун је рекао, гостујући у Јутарњем програму, да режим Мила Ђукановића не може да добије ниједне изборе ако не створи наводног непријатеља црногорске независности.

Против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног екпонента руског утицаја, води се неколико хибридних операција, чији је циљ да држава пролагоди своју спољну политику и унутрашње процесе интересима других земаља, сматра Дрецун.

Кључно је информационо ратовање, наглашава Дрецун и објашњава да се зато водила и хајка против председника Вучића поводом најаве његовог одласка, као верника, у Црну Гору на Бадњи дан.

Прва фаза те операције, како наводи, је усвајање Закона о слободи вероисповести, а друга фаза ће кулминирати парламентарним изборима у Црној Гори.

Њима је потребна ситуација у којој се могу изазвати инциденти, сматра Дрецун.

“Нема сумње да су планери овакве операције знали да ће доћи до реакције и испољавања незадовољства”, каже Дрецун, али не зна да ли су очекивали такву масовност протеста у Црној Гори.

Цитирао је црногорског министра одбране Предрага Бошковића, који је више пута рекао да је Црна Гора изложена снажним хибридним активностима, које се нарочито очекују пред парламентарне изборе ове године.

“Вероватно је због тога елитни амерички тим сајбер-стручњака дошао у другој половини новембра 2019. године и сместио се у командни центар у Подгорици”, наводи Дрецун поводом изјаве патријарха да не зна из ког центра дувају ветрови.

Указује и да америчка амбасада у Подгорици не реагује, иако су свесни могућих последица.

Председник скупштинског одбора за КиМ не очекује да ће Ђукановић повући закон.

“Мислим да се режим Мила Ђукановића неће зауставити, да неће послушати народ и да ће изазивати инциденте. То ће кулминирати изборима”, закључио је Дрецун.

Подели на: