Најновије вести

Двоје оболелих смештено у Косовској Митровици

Један пацијент је смештен на Инфективној клиници Болнице у Косовској Митровици а други у карантину у Студентском дому у Митровици. Од 8. априла у амбуланти у селу Зупчу почиње тестирање на кронавирус, рекао је грдоначелник Срђан Вуловић

 

Прва два сучаја позитивних на ковид 19 појавила су се и у Зубином Потоку, о чему се огласио градоначелник Срђан Вуловић, председник Кризног штаба. Он је рекао да је један од тих пацијената смештен на Инфективној клиници Болнице у Косовској Митровици а други у карантину у Студентском дому у Косовској Митровици. -Пацијенти су доброг опшег стања, и нема већих проблема за сада. Петнаест њихових контаката и чланова њихових породица је у кућној изолацији и немају никаквих симптома. Од 8. априла у амбуланти у селу Зупчу почиње тестирање на кронавирус свих који буду имали симптоме ове заразе, а претходно ће им бити урађена комплетна анализа крви. У Зубином Потоку постоји Студентски дом који има нешто преко 60 места тако да је и тај простор припремљен за случајеве инфекције короном. Ово је за „Јединство“ рекао градоначелник Вуловић и упозорио становништво општине Зубин Поток да нема места за панику.
У циљу спречавања ширења коронавируса, у општини Зубин Поток врши се свакодневна дезинфекција улица, јавних установа, улаза зграда и локала. Председник Кризниг штаба у борби са кронавирусом општине Зубин Поток, Срђан Вуловић, апелује на суграђане да остану у својим кућама, јер је то најбољи начин да се вирус не прошири. У центру Зубиног Потока постављена је цистерна са које грађани могу узети средство за дезинфекцију као превентиву у борби са вирусом ковид 19.
С.Ђ.

Подели на: