недеља, 27. новембра 2022. | 08:50
Најновије вести

Екипа РТС-а заустављена на прелазу Јариње

Од јуче 15 фебруара , од поднева екипа новинара РТС чека на административном прелазу Јарије како би прешли административну линију и ушли из централне Србије на Косово и Метохију. По речима новинарке РТС, Светлане Вукмировиц, која је са још троје колега још увек, више од 30 сати на Јарињу, каже да им нико званично није рекао зашто не могу да удју на простор Косова и Метохије и да , како су им рекли, чекају још увек одговор из Приштине.

 

Викмирововићева каже да су се упутили ради обављања новинарског задатка на КиМ и да су о раније имали проблема приликом преласка овог прелаза на северу Косова и Метохије, али да се никада није чекање одужило два дана.
-Ми смо како каже Вукмировићева преноцили у Рашки и вратили се на прелаз и још увек чекамо да се разреши ова ситуација, али сви смо одлучни да овде чекамо док нам не дозволе улазак. О свему смо обавестили и службеника Канцеларије за везе Београда и Приштине Дејана Павићевића и он је о целом случају обавестио Брисел и сада се очекује разрешење целе ситуације, додаје Вукмировицева. В.В.

Подели на: