Најновије вести

Експрес: Борељ следеће недеље у Приштини

Европски комесар за спољну политику Шпанац Ђосеп Борељ посетиће нередне недеље Приштину, преносе медији на албанском позивајући се на своје изворе у Бриселу, додајући да до посете долази пред истек рока странкама победницама избора на Косову да фомирају селедећу владу.

 

Портал Експрес наводи да су Европљани изненађени озбиљном инфилтрацијом Американаца који су успели да убеде Приштину и Београд да успоставе авио-линију између ова два града.

“Ђосеп Борељ који је више пута одлагао посете, дефинитивно долази следеће недеље. Вероватно ће посетити и Београд, али није познато где ће прво слетети”, преноси приштински портал.

Борељова посета Приштини долази у време када је напорима Демократског савеза и покрета Самоопредељење да формирају нову владу постављен рок, пошто је Хашим Тачи, поверио Аљбину Куртија мандат да формира нову владу.

“Изгледа да Европска унија неће пропустити корак ка дијалогу Косова и Србије, поготово сада када је изасланик председника Доналда Трампа направио озбиљан помак убедивши Београд и Приштину да се отвори авио-линија између ‘две престонице'”, закључује Експрес.

Делегација Министарства привреде потписала је у Берлину Писмо о намерама са компанијом “Луфтханза” о обнови авио-линије између Београда и Приштине.

Подели на: