понедељак, 29. маја 2023. | 07:18
Најновије вести

Грачаница: Помоћ поплављеним породицама стигла и од Британске амбасаде и ИОМ-а

Након прошлонедељних поплава, у домаћинствима која су претрпела највећу штету, живот се постепено али отежано враћа у нормалу. Куће које су поплављене још увек су пуне влаге, уништене су окућнице и помоћни објекти.

 

 

У пружању подршке угроженим домаћинствима, посредством општине Грачаница придружила се и Амбасада Велике Британије са Међународном организацијом за миграције (ИОМ), обезбедивши једнократну помоћ.

Директор јавних служби у општини Грачаница Владица Трајковић каже да су гроженим домаћинствима уручени вода за пиће, чизме и дезинфекциона средства.

“И поред тога што је поплављено много општина на КиМ, драго ми је што су одлучили да помогну становништву наше општине и надам се да ће и друге организације и институције на централном нивоу власти препознати овај проблем и да ћемо имати што више средстава да би смо помогли угроженим домаћинствима”, каже Трајковић.

Мештани Лепине, којима је данас ова помоћ уручена истичу да им је у овом тренутку свака помоћ добродошла.

Помоћ британске Амбасаде и ИОМ-а,обезбеђена је за домаћинства погођена поплавама у свим селима на територији општине Грачаница.

 

Подели на: