Најновије вести

Грачаница: Пријаве за новчану помоћ социјално угроженим породицама

Социјално угрожене породице са територије општине Грачаница од данас могу поднети захтев за новчану помоћ у износу од 130 евра. Право на новчану помоћ имају породице са пребивалиштем на територији општине Грачаница, чији чланови породица нису у радном односу (јавни и приватни сектор), пријављени су као незапослени у Агенцији за запошљавање у Лапљем Селу и немају приходе из буџета Косова.

 

Служба социјалне помоћи Центра за социјални рад Грачаница обавештава становнике општине Грачаница да се пријаве за новчану помоћ могу подносити од данас до 15. маја 2020. године. У име свих чланова породице захтев за месечну новчану помоћ од 130 евра за период април-јун 2020. године (обрачун ће зависити од датума подношења захтева) подноси један члан/носилац домаћинства, док у захтеву наводи све чланове породице.

Захтев се може поднети на два начина:

1. Онлајн подношење захтева – Образац за подношење захтева се налази на званичном сајту Министарства финансија и трансфера. Образац се преузме, попуни тачним подацима и са фотокопијом личне карте подносиоца захтева (скениране/усликане мобилним телефоном) пошаље (у прилогу мејла) на мејл пако15@ркс-гов.нет. Овакав начин подношења захтева је брз и једноставан и изричито се препоручује због мера ограниченог кретања, избегавања гужви у просторијама ЦСР, и пре свега очувања здравља у условима епидемије Ковиђ19.

2. Подношење захтева у просторијама Центра за социјални рад у Лапљем Селу – Образац се може преузети, одштампати, код куће попунити тачним подацима, потписати и уз фотокопију личне карте подносиоца захтева лично доставити у Центар за социјални рад у Лапљем Селу. Такође, обрасци за подношење захтева могу се преузети и на огласној табли у Центру за социјални рад.

Новчана помоћ биће додељена социјално угроженим породицама у складу са мером бр. 15 Фискалног пакета за хитне случајеве (Одлука бр. 35/2020 од 16.04.2020. министра финасија и трансфера у складу са одлуком Владе Косова 01/19 од 30.03.2020.).

Центар за социјални рад Грачаница неће доносити одлуке о признавању права на ову врсту помоћи. Улога Центра за социјални рад је да пристигле захтеве електронским путем проследи Министарству финансија и трансфера које ће бити задужено да донесе одлуку о томе да ли породица остварује право на ову врсту новчане помоћи.

За више информација може се позвати број Министарства финансија и трансфера 038-212 504 и 038-211 010.

Подели на: