Најновије вести

Грчки председник приредио вечеру у част Вучића

Грчка увек може да рачуна на Србију и српски народ, поручио је председник Александар Вучић на свечаној вечери у Атини, коју је у његову част припредио председник Грчке Прокопис Павлопулос.

 

“Свечана вечера коју у част председника Републике Србије Александра Вучића приређује председник Републике Грчке Прокопис Павлопулос”, објављено је на Инстаграм профилу председника Вучића “будућностсрбијеав”.

Вучић је на вечери констатовао да када разговарамо једни с другима, с времена на време показујемо мање поштовања и уважавања него што показујемо према другима, јер смо пријатељи па онда, како је навео, ништа није важно.

Он је додао да, ако би као председник или премијер Грчке анализирао ситуацију у региону, приметио би да његова земља има много интереса и партнера у региону.

“Ако причамо о пријатељима, има један на којег увек можете да рачунате, а то је Србија и српски народ. Ако бих рекао нешто у име обичног Србина, мушкарца или жене, имамо много добрих партнера у региону и много интереса у региону, али имамо једну нацију и једну земљу која је увек била уз нас, а то је Грчка и грчки народ”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да се прави пријатељ препознаје у тешким временима у историји.

“Видите колико је веран српски народ, српска нација и српска држава грчком народу и грчкој држави. Хвала што сте нам помогли, хвала што сте нас подржали, можете увек да рачунате на нас и увек ћемо бити с вама”, рекао је Вучић и захвалио грчким домаћинима на топлом пријему.

Обраћајући се свом, како је рекао, драгом пријатељу Александру, грчки председник Павлопулос оценио је да вечерашњи састанак и вечера стављају печат на посету српског председника Атини и на изузетан ниво односа између две земље.

Он је изразио наду да ће ти односи бити још дубљи и снажнији и да ће се сарадња наставити што ће, како је навео, бити добро не само за две државе и народе, већ и за “учвршћивање мира и стабилности у нашем узнемиреном региону, чије авантуре треба да оставимо иза себе и да гледамо напред ка ономе што нас уједињује и што нам показује наш заједнички пут”.

Павлопулос је нагласио да је Србија учинила значајне кораке по питању пута ка ЕУ и отворила многа, значајна поглавља у преговорима с Еу.

“Остало је да отворите и друга, ми ћемо вас подржати, јер ви сте доследни на овом путу и зато што имамо дужност да вам дамо било какву помоћ која вам је потребна”, рекао је Павлопулос.

Он је председнику Србије пожелео здравље, снагу и успех у раду и да га читав српски народ следи на путу ка ЕУ и ка економском развоју и благостању.

Вечери је присуствовао и министар спољних послова Ивица Дачић.

Председник Вучић борави у званичној дводневној посети Грчкој.

Подели на: