понедељак, 05. јуна 2023. | 17:41
Најновије вести

Гујон за РТВ Грачаница: Око 35.000 евра наредних дана биће уплаћено народним кухињама на КиМ

Народним кухињама на Косову и Метохији наредних дана биће уплаћено око 35.000 евра, које је прикупила француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“, истакао је оснивач ове организације, у изјави за РТВ Грачаница, Арно Гујон, који је истакао да он и волонтери ове организације свакодневно апелују на људе да не забораве Србе на Косову и Метохији.

 

Због тренутне ситуације пандемије корона вируса, нарочито у Француској где живи већина наших донатора, донације су веома ослабиле и не иду више поштом, што је за нас отежавајућа околност, али не одустајемо. Ја свакодневно апелујем на све наше донаторе да помажу и путем интернета како бисмо могли и даље да радимо и помогнемо народним кухињама. То је оно што је најхитније, а реновирање школа и друге пројекте који нису хитни, мораћемо за сада да одложимо“, казао је Гујон.

У циљу наставка помоћи народним кухињама на КиМ, ова хуманитарна организација уплатиће извесну суму новца како би и ове године био спроведен пројекат постављања пластеника за нордне кухиње.

„За мање од десет дана прикупили смо око 35.000 евра које ћемо пребацити народним кухињама на Косову за пластенике, тако да ће се та помоћ настављати као и претходих година“, нагласио је Гујон и напоменуо да је у овом тренутку храна за народне кухиње приоритет у њиховом раду.

„Док траје ова криза ми ћемо наставити да помажемо првенствено народне кухиње на КиМ и покушаћемо да умањимо слабљење донација како би се та помоћ одвијала без већих смањења на терену, што је најбитније у овом тренутку“, истакао је Гујон.

Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ већ 15 година пружа свесрдну помоћ Србима на Косову и Метохији. До сада је реновирно много школа и предшколских установа, направљена фарма за народне кухиње, много пута допремана помоћ у храни за народне кухиње, хиљаде деце у српским енклавама обрадовано је Божићним поклонима и први пут било на море, управо захваљујући Арноу Гујону и његовим волонтерима.

Подели на: