Најновије вести

Хитно стати на пут крађама и рабојништвима

У Грачаници украден банкомат Комерцијалне банке

У раним јутарњим часовима у Грачаници је украден банкомат Комерцијалне банке који се налазио испред Дома културе. Банкомат је био смештен поред главног улаза у зграду и непозната лица су приликом крађе банкомата нанела штету и Галерији ове установе. Лопови су банкомат тежак неколико стотина килограма унели у комби и одвезли се у правцу Приштине. Дом културе, као и сам банкомат, су под видео надзором, па су камере заблежиле цео процес обијања и изношења сефа. Несмотреним деловањем пљачкаша банкомат Комерцијалне банке је ипак враћен је у Грачаницу.
-Јутрос око 4 часа група од пет пљачкаша упала је у Дом културе, онеспособила портира испрскавши га сузавцем и након тога развалила улаз у Галерију са намером да однесу банкомат. Сазнали смо да је у Ајвалији починиоцима овог злочина пукла гума, ударили су у зид и даље од тога нису могли, па су побегли. Из полиције су нас обавестили да је комби и ауто којим су дошли украден и да су се пљачкаши темељно припремали за овај чин, каже директор Дома културе Грачаница Живојин Ракочевић.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић осудио је крађу банкомата Комерцијалне банке и од надлежних органа затражио да хитно пронађу лопове и процесуирају их по хитном поступку.
– Поред свакодневног стреса кроз који пролазимо због актуелне пандемије короневируса, грађане је додатно узнемирила вест о крађи банкомата у Грачаници. Ово није први пут да се на нашој територији дешавају крађе, а да починиоци не буду пронађени. Крађа банкомата је заиста недсвакидашњи случај који је узнемирио мештане и забринуо све оне који послују преко ове банке, истиче Поповић.
Председник општине истиче да су овакве ствари недопустиве и зато у име општине Грачаница и њених мештана позива надлежне органе да стану на пут онима који уносе немир међу становништво и нарашавају њихову безбедност.
Банкомат Комерцијалне банке је од недавно у функцији на овој локацији. На молбу Општине Грачаница, Дом културе је изашао у сусрет и дозволио да се у недостатку јавних зграда банкомат нађе баш у њиховој згради.
Полиција је извршила увиђај и трага за починиоцима.

М.Ч.

 

Подели на: