недеља, 27. новембра 2022. | 09:26
Најновије вести

Има ли права на сутра?

Протест новинара косметских медија на Јарињу

 

Тречи је дан , како екипа РТС стоји на прелазу Јариње јер им полиција на прелазу не дозвољава са предју административну линију и удју из централне Србије на простор Косова и Метохије.Тим поводом, одржаб је протест двадесетак новинара свих српских медија и портала са КиМ , на којем је осудјено овакво понашање које спречава слибоду говора, кретања и рада новинара.
Председн8к Друштва новинара Косова и Метохије Будимир Ничиц на овом протесту казао хе да хе недопустиво овакво понашање и чутање медјународне заједнице, а пуна су им уста демократије и људских права. У једном демократском друштво слобода штампе и право новинара да обављају свој посао је загарантовано, али то овде није случај, казао је Ñичич, уз напо.ену да је ова екипа новинара и раније имала проблем приликом уласка на КиМ, а ових дана исто се догодило и са екипама новинара ТВ Краљеви и Пинка, када им није дозвољен злазак на КиМ.
Ничиц је још позвао прдставнике Срба у косовским институцијама, да како је рекао, ако су се одморили од славља приликом победе на изборима, да реагују у овој ситуацији, а Друштво новинара КиМ о овој ситуацији обавестице и медјунаридну организацију новинара.
Драгана Зечевиц, на протесту у знак солидарности са новинарима РТС , казала је да је у сваком демократском друштву право новинара на рад регулисано, али то није и на КиМ, зато се с правом питамо имају ли и Срби на Космету право на сутра и живот, како и носи наслов емисија коју прави екипа РТС, која се запутила на КиМ.
Новинари су у знак подршке колегама носили транспаренте, хоцемо слибоду медија, хоцемо право на рад и пустите новинаре да раде свој посао!
На пет минута био је блокиран пут Рашка-Косовска Митровица са обе стране на прелазу Јариње.В.В.

Подели на: