среда, 07. децембра 2022. | 21:46
Најновије вести

Јевтић: Важно је да у Скупштини буду они који ће бранити националне интересе Срба који живе на КиМ

Представници Српске листе наставили су да обилазе сва места на Косову и Метохији где живи српски народ. Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић са кандидатима за посланике на ванредним парламентарним изборима Славком Симићем, Љубинком Караџићем, Браниславом Николићем и Милошем Перићем обишли су данас Ново Брдо, Партеш и Клокот.

 

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић током посете Клокоту рекао је да је битно да се разговара о проблемима са којима се српски народ у Косовском Поморављу суочава.

„Српска листа је показала одговорност и током предизборне кампање. За нас је пре свега важно здравље а све друге проблеме можемо заједнички да решавамо у оквиру капацитета који имамо. Данас смо посетили породице Савић, Перић и Симић којима настављамо да помажемо“, рекао је Јевтић.

Он је најавио да ће и у селу Врбовац бити урађен објекат као и у Ранилугу где ће ученици и млади моћи да се баве спортом.

Говорећи о изборима и предизборној кампањи појединих политичких странака Јевтић је нагласио да „Српска листа не води прљаву кампању“.

„Ако неко назива прљавом кампањом то што ми помажемо угроженима, отварамо школе, амбуланте, градимо нове спортске објекте, онда то више говори о њима. Ми ћемо наставити да на најбољи могући начин, уз подршку државе Србије, председника Александра Вучића јединствено и сложно и снажно решавамо проблеме како би смо мењали на боље“, нагласио је Јевтић.

Када је реч о броју освојених мандата Српске листе на предстојећим изборима на КиМ, Јевтић је истакао да ће Српска листа сигурно освојити свих 10 мандата.

Указао је да је то потреба како неко не би трговао мандатима Срба у косовској Скупштини.

„Само један моменат у прошлости, када су неки гласали за престанак надгледане независности, ускратио нам је јак и врло моћан механизам који смо као заједница имали, међународни механизам заштите и ускратио многа права. Важно је да у косовској Скупштини буду људи који ће бранити националне интересе Срба који живе на овим просторима уз пуну сарадњу са државом Србијом“, поручио је Јевтић.

„Срби имају своја загарантована места. Ми не можемо да бирамо политичке представнике Албанаца али је чињеница да смо ми ту да заштитимо наше интересе, интересе српског народа на овим просторима али и да помогнемо да се заштите интереси осталих невећинских заједница. Делимо многе заједничке проблеме и у борби имамо исти циљ“, рекао је он.

Додао је да неће говорити о потенцијалним коалицијама.

„Никада нисмо нити ћемо говорити о потенцијалним коалицијама али ћемо истицати чињенично стање и истину. Српска листа ће бити део институција не да би неко рекао да су ту Срби већ да би смо са тих позиција одбранили наше интересе“, рекао је Јевтић.

Подели на: