Још 3 особе преминуле од коронавируса, новозаражених 57

Према најновијим подацима, још 3 особе су преминуле од последица коронавируса. У последња 24 часа од 5.521 тестиране особе, вирус је потврђен код још 57 њих.

 

Укупно је од почетка епидемије од ковида-19 преминуло 206 особа, док је укупан број заражених 9.848.

Хоспитализовано је 1.710 особа, а на респираторима је 46 пацијената. До сада је излечено 2.160 особа.

После 53 дана укинуто је ванредно стање у Србији, објављено је у Службеном гласнику. Живот се полако враћа у нормалу, али су неке ванредне мере остале на снази.

Влада је усвојила мере које важе након укидања ванредног стања и донела да одлуку да су сви грађани и привредници, све време трајања опасности од ширења заразне болести ковид19, у обавези да се придржавају заштитних мера.

Посланици Скупштине Србије изгласали су укидање ванредног стања које је уведено 15. марта. То значи да нема више полицијског часа, а укида се и ангажман војске у цивилне сврхе.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да по питању одржавања јавних скупова важе две мере – да на њима не може бити више од 50 учесника и да скуп мора бити најављен полицији најмање пет дана раније.

Заменица директора Института за јавно здравље Србије и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић каже да се враћамо свакодневним активностима, али да би и даље требало да се понашамо у складу са мерама.

Подели на: