Најновије вести

Још две жртве коронавируса у Србији, 384 заражено, жаришта Београд, Ваљево и Ниш

У току ноћи преминула су још два пацијента код којих је био потврђен Ковиђ19. Од коронавируса у Србији преминуло укупно шест људи. Највећи број оболелих у Београду, Нишу и Ваљеву. Данас се очекује додатна испорука два милиона и деветсто хиљада маски из Кине.

 

8.40 – Београд 158, Ниш 40, Ваљево 38, Нови Сад 21, Чачак 13, Крагујевац 12, Ћуприја и Крушевац по десет заражених. У осталим градовима је регистрован једноцифрен број.

8.18 – У току ноћи преминула су још два пацијента код којих је био потврђен Ковиђ19, саопштило Министарство здравља.

8.10 – Осим кревета, у карантинима ће бити и паравана и простора да се проведе време уз телевизор. Јављају се многа предузећа да помогну. Биће то веома пристојан простор, али то не може да буде хотел, каже за РТС министар одбране Александар Вулин.

7.45 – Неколико трудница је имало симптоме коронавируса, али су тестови показали да су негативне на Ковиђ19, каже за РТС проф. др Александар Стефановић, директор Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије.

6.00 – Среда је била најтежи дан од почетка епидемије у Србији, пошто је потврђен 81 нови пацијент, а нажалост је било и смртног ишода.

Жена која је била радник Дома здравља у Нишу преминула је од Ковида-19. Она је четврта жртва болести изазване коронавирусом у Србији.

Од коронавируса до сада је излечено 15 особа, међу којима и једна девојка, која болује од дијабетеса. У томе би требало да помогне и нови контигент заштитних маски, чија је дистрибуција почела јуче.

Такође, око 300 медицинара из иностранства се пријавило да дође и помогне, још један авион је донео помоћ из Кине, док се она у суботу очекује и из Уједињених Арапских Емирата, након разговора председника Александра Вучића са шеиком Мухамедом Бин Заједом.

Кинески стручњаци су у разговору за РТС истакли да је ово болест која може да се излечи, док су наши лекари додали да је суштина борбе са коронавирусом социјална изолација.

У међувремену, настављен је повратак заглављених српских путника на аеродромима широм света.

Подели на: