Најновије вести

Кина: Једностране акције Приштине не воде решавању косовског питања

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин каже да “једностране акције приштинских власти не воде решавању косовског питања”. Поручује да би током проналажења решења требало поштовати суверенитет, независност и територијални интегритет Србије.

 

 

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин изјавио је да једностране акције приштинских власти не воде решавању косовског питања и да током проналажења решења треба поштовати територијални интегритет Србије.

“Кина сматра да било каква једнострана акција не води решавању косовског питања, нити води регионалном миру и стабилности. Подржавамо релевантне стране да постигну обострано прихватљиво политичко решење кроз дијалог у оквиру релевантних резолуција Савета безбедности Уједињених нација”, рекао је Ванг на редовној конференцији за медије, коментаришући одлуку Приштине да забрани употребу динара на Косову и Метохији, објављено је на сајту кинеског Министарства спољних послова.

Истакао је да током проналажења решења “у потпуности треба поштовати суверенитет, независност и територијални интегритет Србије”.

Навео је и да је потребно заштити право на опстанак и развој становника “свих етничких група на Косову”.

 

Подели на: