Најновије вести

КМ: Пет новооболелих особа на северу КиМ

Општински штаб за ванредне ситуације саопштио је данас да у последња 24 часа број новооболелих на северу КиМ је пет, а излечених седам.

 

Четири особе заражене су у Зубином Потоку и једна у Звечану, па је укупан број достигао цифру од 76 заражених. Преминулих је укупно двоје, а излечених једанаесторо.

И даље је највећи број заражених у Косовској Митровици где је од коронавируса до сада оболела 31 особа, а излечено је 7. У Звечану је број оболелих 19, док су 4 лица излечена. Најмање заражених на северу КиМ је у Лепосавићу где је забележено 9 случајева оболелих, док је у Зубином Потоку регистровано 17 лица оболелих од коронавируса.

У КБЦ Косовска Митровица смештено је 20 пацијената, док се 34 особе са лакшом клиничком сликом налазе у Студентском дому. У Клинички центар Крагујевац послата су четири пацијента, по један се налази у Клиничким центрима у Нишу и Београду, као и на Београдском сајму, а два пацијента су смештена у КБЦ „Драгиша Мишовић“.

Општински штаб за ванредне ситуације из Косовске Митровице позива грађане на поштовање свих прописаних мера заштите и забране кретања, а све у циљу заштите свог и здравља својих најближих.

Подели на: