Најновије вести

Косовска скупштина постала придружени члан Парламентарне скупштине НАТО

Такозвана скупштина Косова добила је статус придруженог члана у Паралментарној скупштини НАТО. То је на Фејсбуку објавио шеф приштинске делегације у тој организацији Дритон Хисени, а приштински медији наводе да је 14 чланица ПС НАТО било уздржано, а једна против.

 

 

Делегација Скупштине Србије која је учествовала на пролећном заседању ПС НАТО позвала је у бројним билатералним састанцима да Приштини не буде додељен статус придруженог члана, а председница Скупштине Србије Ана Брнабић је у писму шефовима свих делегација чланица и придружених чланица у ПС НАТО указала да би додељивање статуса придруженог члана тзв. скупштини Косова неупитно представљало награду за Приштину која континуирано врши насиље и системску дискриминацију над Србима на КиМ, као и за опструисање Бриселског дијалога.

Парламентарна скупштина НАТО је трансатланска интерпарламентарна организација која окупља националне парламенте 32 земље чланице НАТО-а, а поред делегација земаља НАТО-а, у њеним активностима учествују и делегације земаља придружених чланова.

Делегације придружених чланова могу да учествују у скоро свим активностима одбора и пленарним седницама, могу да износе резолуције и амандмане, али немају право да гласају о извештајима и резолуцијама.

Подели на: