недеља, 01. августа 2021. | 09:40

Кризни штаб: У Косовској Митровици 11 случајева заражених коронавирусом

У Косовској Митроивици број потврђених случајева на ЦОВИД 19 је 11, саопштио је данас Александар Спирић, председник Привременог органа Општине Косовска Митровица.

 

Тестиране су још 83 особе – радници и затвореници Притворске јединице у Митровици и сви резултати су негативни” рекао је Спирић у обраћању јавности. Како је рекао епидемиолог др Александар Антонијевић, узорковано је још 24 људи , а до краја дана тај број ићи ће до 120.

” Реч је о особама које имају симптоме или особама које су биле у додиру са људима код којих је коронавирус потврђен, као и медицинско особље” додао је Спирић.

У Косовксој Митровици, узорковање и преглед се врше у тријажној амбуланти, која је по одлуци Кризног штаба Косовска Митровица, постављен у близини Дома здравља.

“Кризни штаб се труди да помогне здравственом особљу у допремању неопходне медцинске опреме!, рекао је Спирић.

Како је Спирић додао, очекује се одлука Централног кризног штаба у Београду, да се омогући смештање пацијената са лакшом клиничком сликом, у импровизовану болницу у Студентском дому. То је био предлог епидемиолога из Београда који су боравили у Косовској Митровици на иницијативу председника Србије Александар Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Подели на: