Најновије вести

КШ О Звечан: Зграда „СТАЦИОНАРА“ сада Амбуланта

Кризни штаб Општине Звечан обавештава грађане о мерама донетим ради боље заштите од корона вируса.

 

1.Извршена је дезинфекција зграде „СТАЦИОНАРА“, која ће служити као Амбуланта за преглед пацијената са сумњом на инфекцију вирусом ЦОВИЂ19. (Зграда „СТАЦИОНАРА“ – ДОЊИ УЛАЗ)
Напомена: Сви грађани на територији општине Звечан, који имају знаке и симптоме инфекције горњих дисајних путева ( кијање, кашаљ, отежано дисање, повишена телесна температура, и сл.), могу да позову Дом здравља Звечан на телефон (028) 664-161, и ступити у контакт са изабраним или ординирајућим лекаром, ради договора о лекарском прегледу. Пацијенти са горе наведеним симптомима, који поред тога дају информацију да су допутовали из иностранства, да знају или сумњају да су били у контакту са особама које су биле изложене вирусу Цовиђ19, у договору са изабраним или ординирајућим доктором, биће прегледани у издвојеној амбуланти за преглед пацијената са сумњом на инфекцију вирусом Цовиђ19, у згради бившег Стационара, доњи улаз. Преглед и одлуку о даљем поступању са пацијентом вршиће мобилни медицински тимови Дома здравља Звечан.

2.Комунална служба и ватрогасна јединица свакодневно ће вршити дезинфекцију града.

3.Радиће се и дезинфекција приградских насеља на територији општине Звечан.

4.Волонтери свакодневно обилазе и помажу грађанима на територији општине Звечан. Акција помоћи старијим од 65 година биће настављена и данас.

5.Кризни штаб Општине Звечан апелује и моли све грађане да без преке потребе не излазе из својих кућа и станова.

6.Апел: ОСТАНИ КОД КУЋЕ.

Подели на: