субота, 27. новембра 2021. | 12:52

Курти се извињава што такса још није делимично укинута

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти извинио се путем “Фејсбука” грађанима јер још није укинуо таксу на српску робу и сировине.

 

Аљбин Курти је нагласио да није успео да убеди владајућег партнера ДСК да делимично буду укинуте таксе на робу из централне Србије и поновио да је реципроцитет права мера којом би требало делимично заменити таксу.

“Данас, 15. марта 2020. године, требало је укинути стопостотну таксу на сировине увезене из Србије. То се неће догодити. Жао ми је због тога. Још увиек нисам успео да уверим нашег партнера из владајуће коалиције ДСК у оно у шта сам уверен – постепена замена таксе реципроцитетом је најбољи, најправеднији и најкориснији начин”, написао је Курти на Фејсбуку.

Курти је, такође, упутио извињење и због тога што се на јучерашњој седници Скупштине Косова није придржавао упутства о физичкој удаљености већој од једног метра, због коронавируса.

“Са мојим потпредседницима владе био сам све време ближи док смо разговарали о буџету за 2020. који смо усвојили синоћ. Жао ми је због тога и извињавам се”, написао је Курти на Фејсбуку.

Подели на: