Најновије вести

Малим делом за велики живот

ХО ,,Здравље Божури“ из Београда за децу Ораховца

Сви ђаци ОШ,, Доситеј Обрадовић“ у Ораховцу су у уторак, 15.октобра добили ђачке торбе и школски прибор који су им из Београда послали вршњаци окупљени око организације ,,Здравље Божури“. Радосни што су добили поклоне малишани су са својим учитељима и наставницима поделили радост и пожурили да отворе и детаљно прегледају прелепе пернице, свеске, бојице… Посебно их је обрадовао Дечји православни календар за 2020.годину, који су уз дарове добили. У знак захвалности дародавцима су послали фотографију, поздраве и позив да дођу и друже се са њима у Ораховцу.
Дарове из Београда у Ораховац је донео председник организације ,,Здравље Божури”, Владица Опачић. Последњих година често је на Косову и Метохији, посећује цркве, манастире и српски народ по изолованим српским срединама, и као здравствени радник помаже им са својим пријатељима у снабдевању лековима и медицинском опремом.
У месецу септембру је Владица дошао на идеју да организује дечји турнир,, Фифа 2019“ у којем ће поред његове деце учествовати и њихови другари, и да се на турниру прикупе средства и школски прибор за ђаке у Ораховцу. Турнир у малом фудбалу је одржан у кафеу ,,Дринка“ под слоганом ,, Малим делом за велики живот“.
– Срећан сам да сам могао на овакав начин да помогнем деци у Ораховцу. Хуманитарна рганизација ,,Здравље Божури“ је и основана са циљем да се помогне нашим сународницима на Косову и Метохији. Првенствено у области здравства, али уз помоћ моје породице и пријатеља дошли смо на идеју да и на овакав начин дамо подршку школама и деци која овде живе. Ову акцију смо организовали уз помоћ пријатеља породице Кривокуће и Досић (и они су пореклом са Косова и Метохије), вероучитеља Немање Протића, брата Мирка Милосављевића, деце из ОШ ,,Дринка Павловић“, пријатеља из кафе Дринке, великих другара из комшилука (Владимира Василића, Вука Татића, Милоша Крстића и Луке Дрљевића). Са нама је био и подржао нас наш пријатељ Игор Блажевић, познатији као Инспектор Блажа, као и породица Манојловић која је помогла акцију фломастерима, лењирима, дечијим календарима. И овога пута су са нама били и пријатељи из пекаре “Ужина” који су свој деци дали бесплатну ужину за сво време трајања турнира. Веома је важно да су деца учествовала и да су својим вршњацима послала љубав и подршку-казао је Владица Опачић приликом посете Ораховцу.
ОШ,, Доситеј Обрадовић“ у Ораховцу од септембра ове школске године похађа 37-оро ученика од првог до осмог разреда, док је у одељењу припремне наставе, које ради при овој школи, петоро ђака.
Оливера Радић

Подели на: