петак, 07. маја 2021. | 23:43

Материјал породици Ђорић за санацију штете на кући

Општина Грачаница

 

Општина Грачаница обезбедиће материјал за санирање крова на кући Марка Ђорића у Грачаници која је синоћ тешко оштећена у пожару. Председник општине Грачаница посетио је данас породицу Марка Ђорића у Грачаници и информисао се о штети коју је пожар направио. Ватра је избила у време док је ова четворочлана породица на кратко била одсутна од куће. Изгорела је кровна конструкција, котларница, а захваћен је и део унутрашњости куће.
На лице места заједно са председником Поповићем изашли су и директор општинске администрације Милош Димитријевић као и представници Одељења за урбанизам како би се одмах сачинила спецификација грађевинског и осталог материјала, и кренуло одмах у набавку и доставу породици Ђорић.
– Ово је велика штета за породицу Ђорић и ми као институција морамо учинити све да се што пре упути помоћ и штета санира. Данас нам је више него икада потребна хуманост и осим наше помоћи у материјалу како би се кућа Ђорића што пре реновирала, веома је битна и помоћ свих добрих људи у комплетној обнови овог домаћинства. Комшије су синоћ показале солидарност, ту су биле и општинске службе и сви заједно помогли су ватрогасцима да зауставе ватрену стихију. Верујем да ћемо ускоро поново посетити ову породицу у њиховом обновљеном дому, казао је Поповић.
Марко Ђорић захвалио се председнику општине и општинском руководству на посети а пре свега на обећаној помоћи у материјалу.
– Не само помоћ, нама је данас битна и реч подршке. Доживели смо велику трагедију, али хвала Богу да смо сви живи и здрави. Не само кућа, изгореле су ми и многе машине које сам користио радећи, као и пумпе за воду које користим за наводњавање малињака. Штета је велика, али надам се да ћемо успети полако да је санирамо. Хвала још једном председнику и општини Грачаница, казао је Марко.
Пожар у кући Марка Ђорића у улици “Девет Југовића” у Грачаници избио је синоћ око 22 часа. Четворочлана породица Ђорић у моменту избијања пожара није била код куће, а о пожару су их обавестиле комшије. Нешто пре поноћи ватрогасне екипе су уз помоћ комшија успеле да угасе пожар.  М.Ч.

Подели на: