Најновије вести

На северу КиМ петоро новооболелих од Ковида-19

У четири општине на северу Косова и Метохије у последња 24 сата забележено је пет ноивх случајева заразе коронавирусом, док су у истом периоду четири особе излечене, саопштио је данас епидемиолог Александар Антонијевић на конференцији за медије Кризног штаба општине Косовска Митровица.

Две оболеле особе су из Лепосавића и по једна из Звечана, Косовске Митровице и Зубиног Потока.
Овај број новообелеих је нешто већи у односу на претходна три дана када смо имали само по једног новооболелог али др Антонијевић каже да је то резултат примене нових упутстава којим је тестирано више до 90 одсто контаката и наглашава да то повећање није алармантно.
Укупан број оболелих у српским срединама сада је 94, од почетка епидемије преминуло је шест пацијената, док су 43 особе излечене. Од почетка узорковања од 12. марта до данас је узето 886 узорака.
Међу оболелима са севера КиМ је и двоје деце која су са лакшом клиничком сликом. Међу њима је и беба код које је након 15 дана од рођења утврђено да је ковид позитивна и која је са мајком хоспитализована КБЦ „Драгиша Мишовић“ у Београду.
На питање новинара када може доћи до ублажавања мера, Антонијевић је рекао да је епидемиолошка ситуација стабилна, али да још није дошло за време за доношење таквих одлука.
– Ми пратимо ситуацију и разматрамо могућности за ублажавање мера, али још је рано за то. Очекујем да се то можда деси за недељу, две дана – рекао је Антонијевић.
По општинама, у Косовској Митровици је 37 оболелих од Ковида-19 (двоје преминуло, 16 излечених), у Звечану 23 (један преминуо, 13 излечених), у Зубином Потоку 20 (деветоро излечених) и у Лепосавићу 14 (троје преминуло, петоро излечених).
У Косовској Митровици, у Студентском центру тренутно се налази 30 пацијената, док је у КБЦ хоспитализовано 10 пацијената. У КЦ Крагујевац смештена су три пацијента и двоје њих се налази у КБЦ “Др Драгиша Мишовић” у Београду.
С.К.

Подели на: