среда, 22. фебруара 2023. | 04:52
Најновије вести

На таласима Радио Грачнице и ромски радио програм

Општина Грачаница

 

Општина Грачаница, Радио Грачаница и Ромактед Акциона група за заједнице Савета Европе потписали су меморандум о разумевању који подразумева реализацију програма на ромском језику за период од шест месеци. Програм ће на Радио Грачаници финансирати Општина Грачаница и Савет Европе.
Циљ емитовања ромског програма је да јавност информише о проблемима на које Роми свакодневно наилазе и помогне при њиховом решавању.
Највеће препреке са којима се Роми сусрећу, а којима ће се у емисијама бавити, јесу образовање, незапосленост ромске популације, пружање информација, актуелности и репортаже о ситуацији и активностима ромске заједнице и слично.
До емитовања програма на ромском језику долази захваљујући сарадњи Општине Грачаница и Савета Европе у оквиру заједничког програма Европске уније/Савета Европе под називом РОМАЦТЕД: Промовисање добре управе и оснаживање Рома на локалном нивоу.
Споразум су потписали заменик председника Општине Грачаница Саша Данић, директор Радио Грачанице Саша Мицић и члан Акционе групе заједнице у склопу програма Ромактед Демир Османи.

М.Ч.

 

Подели на: